четвер, 26 листопада 2020 18:26

Яких фахівців шукають українці цієї осені

Яких фахівців шукають українці цієї осені
Попит на ремонт, складання, перетяжку, виготовлення і реставрацію меблів виріс на 23%. Фото: pexels.com

У зв'язку з пандемією ринок праці дещо змінився. Усе частіше українці користуються послугами, які можна замовити через інтернет у приватних виконавців.

Також популярністю користуються автоінструктори, майстри з ремонту техніки, електроніки, меблів і "домашні майстри", розповідає Сьогодні.

Затребуваність автоінструкторів зросла на 45%.

Українці побоюються обмеження роботи громадського транспорту, тому вчаться водити машину. Ціна приватного уроку водіння варіюється від 200 до 400 грн за год.

Попит на онлайн-викладачів зі шкільних предметів виріс на 34%.

Їх шукають для підготовки до ЗНО, а також щоб допомогти учням підтягнути знання. Однак, середній чек в категорії просів на 33% – 660 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН розповіли, як пандемія знищує роботу за рівність чоловіків і жінок

Майстри по ремонту великої побутової техніки стали популярніші на 13%, порівняно із торік.

Середній чек виріс на 17% – 440 грн. Найчастіше українці ремонтували бойлери, холодильники, пилососи, пральні і посудомийні машини.

Також користуються популярністю послуги з ремонту комп'ютерів, планшетів і ноутбуків. Ціна залежить від виду поломки і типу комп'ютера – від 150 до 1500 грн.

Попит на ремонт, складання, перетяжку, виготовлення і реставрацію меблів виріс на 23%. Середній чек за послуги не змінився – 1220 грн.

Серед "домашніх майстрів" найбільш затребувані послуги сантехніків, електриків і "чоловіків на годину" – майстрів, що вирішують дрібні домашні справи: встановити полицю, зібрати диван або повісити жалюзі. Вартість однієї години роботи варіюється від 100 до 350 грн.

Кількість вакансій в Україні через пандемію зменшилася втричі. Роботодавці відчули свою перевагу на ринку праці. Тому розглядають більшу кількість кандидатів, підбирають їх більш ретельно, затягують термін відбору.

Зараз ви читаєте новину «Яких фахівців шукають українці цієї осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути