Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2014 11:08

Ахметов, Тарута і Пінчук добре заробили на знеціненні гривні - ЗМІ

Ахметов, Тарута і Пінчук добре заробили на знеціненні гривні - ЗМІ
Девальвація гривні: Ахметов, Тарута і Пінчук добре заробили. Фото: segodnya.ua

Фінансові результати групи "Метінвест", що належить Рінату Ахметову, незважаючи на невелике зниження виробництва в першому кварталі 2014 року, виявилися не гіршими, ніж роком раніше.

Все завдяки девальвації, пише "Hubs".

До 70-80% виручки компанії формується за рахунок експортних контрактів в доларах або євро, в той час як понад 50% витрат у гривні. Таке поєднання принесло "Метінвесту" вигоду, принаймні, в короткостроковій перспективі.

За словами фінансового директора "Метінвесту" Олександра Кутепова, кожні 10% падіння гривні додають $250-300 млн до показника прибутку.

Крім "Метінвесту", у виграші можуть виявитися й інші великі металургійні компанії, прогнозує видання.

Наприклад, ІСД Сергія Тарути, Олега Мкртчана з пулу російських інвесторів і "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса. Але їх вигода буде набагато скромнішою. У ІСД, на відміну від "Метінвесту", немає власної сировини, зате є величезний борг у валюті. Схожа ситуація і у обтяженої кредитами "Донецьксталі". До того ж вона тимчасово не випускає металопрокат.

Може виграти від девальвації й трубно-колісна компанія "Інтерпайп" Віктора Пінчука. Основну сировину - сталевий брухт - компанія збирає і переробляє на своїх вторметах всередині країни. У собівартості стали доларова складова мінімальна, але і тут слід враховувати борг компанії. До того ж, "Інтерпайп" сильніше від інших учасників ринку залежить від російського ринку, які можуть обмежити з політичних мотивів.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов, Тарута і Пінчук добре заробили на знеціненні гривні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути