Ексклюзиви
середа, 20 червня 2007 11:06

Ахметов позбавився хлібного бізнесу

13 червня 2007 року завершилася процедура передачі 24,899% акцій ЗАТ "Донецький комбінат хлібопродуктів N1" від ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" до компанії "Деметра Компані", покупця цього пакета.

У результаті цієї операції СКМ повністю вийшла з хлібного бізнесу, продавши останній пакет акцій хлібних підприємств, які належить їй, розповіли в прес-службі СКМ.

"Ми ухвалили принципове рішення про вихід з хлібного бізнесу ще два роки тому, коли розпочалася реструктуризація бізнесу СКМ. Торік ми одержали пропозицію про продаж всіх акцій наших хлібних підприємств. Ми прийняли цю пропозицію, і на даний момент Компанія СКМ не є акціонером жодного з діючих хлібозаводів", - сказав генеральний директор компанії Олег Попов.

Акції хлібопереробних підприємств з`явилися в портфелі компанії СКМ ще в 2001 році, в процесі його формування. До кінця 2004 року інвестиційний портфель компанії було сформовано. Як основні напрями було визначено традиційні для СКМ індустріальні і нові, постіндустріальні, бізнеси, що володіють високим потенціалом для зростання вартості. Хлібний бізнес не вписувався в таку структуру, і було ухвалене принципове рішення про вихід СКМ зі складу акціонерів хлібних підприємств у разі отримання адекватної пропозиції про придбання за економічно обгрунтованою ціною (у квітні ц.р., компанія СКМ також продала пакети акцій хлібних підприємств, які були у неї: ВАТ "Дзержинський хлібокомбінат" і "Амвросіївський хлібозавод").

ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" - найбільша управляюча компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійних, енергетичних, телекомунікаційних, банківських, страхових, медіа, рітейлі та інших галузях і сферах економіки.

90% акцій ЗАТ "СКМ" належить бізнесмену Рінату Ахмктову, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов позбавився хлібного бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути