Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 18:14

80 iPhone в одні руки: на що українці охоче витрачали гроші

80 iPhone в одні руки: на що українці охоче витрачали гроші
У порівнянні з минулим роком скидки у магазинах діяли протягом декількох днів, а не тільки у п'ятницю. Фото: darime4tu.com.ua

Цьогорічні розпродажі "Чорної п'ятниці" стали популярнішими за минулорічні.

"Середній чек у порівнянні з минулим роком виріс на 70%. Також збільшилася кількість запитів за кредитними пропозиціями", - розповідає директор з маркетингу магазину електроніки Олексій Тихонов, передає ubr.ua.

У порівнянні з минулим роком скидки у магазинах діяли протягом декількох днів, а не тільки у п'ятницю. Крім того, долучитися до розпродажів можна було не лише офлайн, а через інтернет-магазини.

Експерти зазначають, що одними із найзатребуваніших товарів стали телевізори. Високий попит також спостерігався на ігрові приставки, бездротові навушники і смартфони. Непогано продавалися планшети і комп'ютерна периферія.

"Охоче купували навушники, смарт-годинники, побутову техніку. До топ-3 брендів у грошах можна віднести Xiaomi, iPhone, Samsung. Була спроба викупити 80 штук iPhone 8 в одні руки", – зазначив маркетинг-директор однієї з торгових мереж Євген Резуєв.

За словами продавців, на всіх акційного товару не вистачило. Більшість популярних позицій закінчилися в перші 3 години після старту розпродажів.

Не менш популярним серед покупців був одяг і взуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед Новим роком купили близько 35 тисяч суконь - керівник маркетплейсу

"Були неприємні випадки під час розпродажів. Так, деякі магазини відмовлялися повертати куплений акційний товар, мотивуючи це тим, що на нього нібито не поширюється гарантія. Також часто інтернет-магазини видавали покупцям чеки без вказівки реквізитів, за якими важко буде довести факт покупки товару", - наголосив директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, до розпродажів "Чорної п'ятниці" 2017 року долучилися практично всі мережі в Україні. Адже у січні-лютому людей у магазинах практично не буде. Торгівля пожвавиться лише у березні. Тому торговим мережам вигідно зробити фінансовий запас перед новорічними канікулами.

Зараз ви читаєте новину «80 iPhone в одні руки: на що українці охоче витрачали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути