неділя, 11 березня 2018 17:43

5 держав Європи заявили про небезпеку "Північного потоку-2"

5 держав Європи заявили про небезпеку "Північного потоку-2"
"Північний потік-2" загрожує Європі. Фото: УНН

Відкритий лист про небезпеку "Північного потоку-2" підписали Україна, Польща, Литва, Латвія та Молдова.

Глави парламентів Латвії, Литви і Польщі під час зустрічі у Вільнюсі заявили про те, що "Північний потік-2" загрожує енергетичній незалежності держав ЄС, повідомляє "Польське радіо".

Завдяки об'єднанню цілої групи країн їх думка буде мати більшу вагу, ніж якби вони висловлювалися окремо, заявив спікер сейму Польщі Марек Кухцінській .

"Один принцип - спільна турбота про безпеку всіх країн Європейського Союзу, а також країн, що знаходяться в східній її частині. Ми хочемо співпрацювати з усіма, але хочемо також, щоб поважали і турботу про безпеку громадян наших країн Балтії та Польщі. Ми всі разом підтримуємо Україна, яка в ці дні веде важку боротьбу за свою незалежність", - заявив Кухцінській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз виграв суд у Газпрому

У тексті листа вказується, що енергетична безпека - одна з головних умов існування об'єднаної і процвітаючої Європи. Підписанти вважають, що "Північний потік-2" є інструментом для створення енергетичної залежності Європи від Росії і подальшого політичного шантажу.

Президент України Петро Порошенко планує найближчим часом відвідати Німеччину на обговорення питання будівництва "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «5 держав Європи заявили про небезпеку "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути