четвер, 06 серпня 2020 17:57

170 млрд грн збитків: назвали причину неякісної роботи держпідприємств

170 млрд грн збитків: назвали причину неякісної роботи держпідприємств
Раніше управління об'єктами проводилося неефективно й завдавало шкоди державі. Фото: pixabay.com

Кожне п'яте державне підприємство - збиткове, а загальна сума збитків за 2019 рік - 170 млрд грн. Заборгованість із зарплати там становить 2,9 млрд грн.

Зі слів заступника голови Фонду держмайна Костянтина Кошеленка, ці цифри вказують на те, що раніше управління об'єктами проводилося неефективно й завдавало шкоди державі. Він розповідає, що хоорші менеджери переважно працювали в чиїхось інтересах.

"Коли державне - воно нічиє. І тоді не потрібно його купувати або брати в оренду, щоб заробляти. Досить просто посадити свого директора, а він забезпечить у кого потрібно закупівлі, кому потрібно - продаж, щось іще підкрутить усередині", - цитує Кошеленка Укрінформ.

Заступник голови фонду пояснює, що таким чином підприємство, яке може приносити сотні мільйонів, в кращому разі приносить десятки тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна звинувачує в рейдерстві колишніх менеджерів державного підприємства

"Наприклад, готель "Дніпро" до продажу приніс трохи більше 200 тис. грн прибутку за весь 2019 рік. Інші такі готелі заробляють десятки мільйонів гривень. Ми розуміємо, що тут було або бездарне управління, або гроші свідомо виводилися не туди", - заявив Кошеленко.

До Фонду держмайна України на приватизацію передали 5 державних підприємств. Серед них готель "Дніпро" та держпідприємства "Чайка" і "Центрсервіс".

Зараз ви читаєте новину «170 млрд грн збитків: назвали причину неякісної роботи держпідприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути