Ексклюзиви
неділя, 18 серпня 2019 21:29

Знайдено докази участі російських військ в боях за Іловайськ

Знайдено докази участі російських військ в боях за Іловайськ
Російські війська є на Донбасі. Фото: Сегодня

Група розслідувачів з Лондона виявила нові докази участі російської армії у війні на сході України, зокрема, в боях за Іловайськ.

Розслідувачі з Forensic Architecture отримали численні знімки із супутників, на яких зафіксовані колони російської військової техніки на території України і танки Т-72Б3, які в той час використовувалися тільки російською армією, повідомляє The Guardian.

The Battle of Ilovaisk: Verifying Russian Military Presence in Eastern Ukraine from Forensic Architecture on Vimeo.

Розслідувачі скористалися спеціальним програмним забезпеченням, завдяки якому можна було швидко проаналізувати 2500 годин відео, опублікованих на YouTube в період боїв.

Виявлені дані будуть використані в якості доказів при розгляді позову України проти Росії в Європейському суді з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скажіть правду - Порошенко розповів про Іловайський котел

Нагадаємо, 23-24 серпня 2014 року в Україну вторглася російська армія в складі кількох батальйонно-тактичних груп на декількох ділянках фронту, що призвело в результаті до утворення Іловайського оточення і запеклих боїв в Донбасі з найбільшими втратами особового складу і техніки сил АТО за час російсько -Українсько війни. Співвідношення сил АТО до російських військ і колаборантів становило: особовий склад - 1 до 18, танки - 1 до 11, бронетехніка - 1 до 16, артилерія - 1 до 15 і Гради - 1 до 24. 29 серпня окупанти в упор розстріляли колони сил АТО, убивши щонайменше 366 осіб і поранивши 429. 300 бійців потрапили в полон. Втрати озброєння і військової техніки склали близько 300 млн грн. Загинули не менше 36 цивільних осіб, зруйновано близько 600 будинків.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено докази участі російських військ в боях за Іловайськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути