Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 00:47

Зеленський назвав наступні кроки після встановлення тиші на Донбасі

Зеленський назвав наступні кроки після встановлення тиші на Донбасі
З 27 липня на Донбасі розпочався режим всеосяжного припинення вогню. Фото: REUTERS

Президент України Володимир Зеленський розповів, які повинні бути наступні кроки після досягнення стабільної тиші на Донбасі.

"Безперечно, за останній рік ми довели, що Україна дійсно прагне миру. Нам вдалося розблокували діалог, ми відновили зустрічі лідерів країн "нормандського формату", досягли суттєвого прогресу у взаємному звільнені утримуваних осіб. А з 27 липня розпочався режим всеосяжного припинення вогню, який попри спроби його зірвати, все ж дає надію на досягнення стабільної тиші", - сказав Зеленський на загальних дебатах світових лідерів під час засідання 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в онлайн-режимі.

За його словами, тиша вкрай необхідна щоб продовжити рух на шляху до миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Зеленський не звільнить Фокіна, значить поділяє його риторику - Геращенко

Наступними кроками на цьому шляху мають стати виведення незаконних збройних формувань і озброєнь з окупованих територій, повернення контролю над державним кордоном і, врешті-решт, відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав наступні кроки після встановлення тиші на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути