четвер, 04 серпня 2022 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Зазнають поразки й тікають: ЗСУ ювелірно відкидають окупантів на сході

Російські загарбники не полишають спроб повністю захопити Донецьку й Луганську області. Для цього застосовують танки, ствольну й реактивну артилерії.

Зокрема, обстріляли такі населені пункти на Слов'янському напрямку: Богородичне, Мазанівка, Гусарівка, Адамівка, Курулька, Хрестище, Сулигівка, Довгеньке та Велика Комишуваха. Про це зазначив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 4 серпня.

"Спроби наступу ворога в районах Долини й Богородичного завдяки умілим діям наших військових завершились крахом і втечею", – повідомив.

На Донецькому напрямку за допомогою танків, ствольної та реактивної артилерії російські окупанти намагаються витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій. З метою розвідки маршрутів логістичного забезпечення та об'єктів критичної інфраструктури вів повітряну розвідку безпілотниками.

На Краматорському напрямку зафіксували обстріли поблизу Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам'янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка й Калеників.

Автор: t.me/truexanewsua
  Російські загарбники не полишають спроб повністю захопити Донецьку й Луганську області
Російські загарбники не полишають спроб повністю захопити Донецьку й Луганську області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ нарощує сили на Запорізькому й Херсонському напрямках і розконсервовує техніку

"На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури неподалік від Покровського, Роздолівки, Вершини, Яковлівки, Бахмута, Кодеми й Соледара. Біля чотирьох останніх населених пунктів для ударів задіяв авіацію. Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в районах Бахмута, Соледара, Яковлівки та Вершини, успіху не мали й відійшли. Поблизу Травневого й Кодеми бойові дії тривають", – повідомили в Генштабі.

На Авдіївському напрямку російські окупанти здійснювали обстріли із танків і різних типів артилерії в районах населених пунктів Піски, Пречистівка, Шевченко, Володимирівка, Новобахмутівка, Невельське, Нетайлове й Красногорівка.

Ворог здійснив чергову спробу наступальних дій в районі населеного пункту Піски. Успіху не має, бойові дії тривають, додала пресслужба ЗСУ.

Збройні сили України взяли під контроль два населені пункти. Ідеться про Дмитрівку в Ізюмському районі Харківської області й Мазанівку на Донеччині. Про це на брифінгу 4 серпня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Він повідомив, що російські окупанти завдали авіаударів у районах пунктів Долина, Дібрівне, Гусарівка й ударили ракетою по Миколаївці. Також під удари РФ потрапили Харків, Мерефа, Чугуїв, Мосьпанове, Старий Салтів, Руська Лозова.

У Донецькій області триває обов'язкова евакуація цивільних. За перші два дні можливістю безкоштовно виїхати за межі області вже скористалися 211 людей, повідомив у четвер голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Сьогодні ще 175 вирушили з Покровська до Олександрії і Кропивницького.

Зараз ви читаєте новину «Зазнають поразки й тікають: ЗСУ ювелірно відкидають окупантів на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути