Ексклюзиви
субота, 20 липня 2019 18:30

Заборона вогню протирічить статуту - ветеран про домовленості в Мінську

Заборона вогню протирічить статуту - ветеран про домовленості в Мінську
Юрій Руденко, ветеран АТО, спочатку служив навідником зенітки ЗУ-23, а потім командиром цієї ж гармати. Написав 2 книги, в які зібрав спогади та свідчення своїх побратимів. Фото: Цензор.Нєт

Заборона на відкриття вогню у відповідь це заява, що суперечить військовому статуту.

"Будемо сподіватись, що це криве формулювання та дипломатичні ігри", - каже в коментарі Gazeta.ua Юрій Руденко.

"Тут складно сказати - хотіли пропхати зраду, чи просто була криво сформульована фраза, але Безсмертний навіть поста написав що вогонь у відповідь можна вести", - каже ветеран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську домовилися обміняти заручників 208 на 69

За військовим статутом боєць без наказу може відкрити вогонь у відповідь з власної стрілецької зброї. Для того, аби застосовувати зброю великого калібру - необхідно отримати наказ керівництва.

"Одна справа це використання стрілецької зброї, а питання артударів вирішують дивлячись як це все обставити - наші позиції обстріляли і через час і через двоє діб можна відкривати вогонь у відповідь. На Донбасі це легко вирішується, оскільки вже 5-й рік поспіль росіяни стверджують, що "іхтамнєт". А звісно і претензій вони нікому не можуть пред'явити. Але і вони використовують своє положення постійно порушуючи закони", - говорить Руденко.

На переговорах Контактної групи у Мінську домовилися про повне перемир'я на Донбасі з 21 липня. За порушення угод уперше передбачили відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Заборона вогню протирічить статуту - ветеран про домовленості в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути