середа, 16 серпня 2017 15:20

Волонтер розповіла про "сєпарський шабаш" у Маріуполі

Волонтер розповіла про "сєпарський шабаш" у Маріуполі
Волонтери в Маріуполі звиувачують в сепаратизмі Сергія Щербакова, який хоче стати головою Координаційної ради ветернів Афганістану і війни. Фото: Facebook

У Маріуполі Донецької області планують створити координаційну раду ветеранів Афганістану і дітей війни, яку може очолити прихильник сепаратистів Сергій Щербаков.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтер Галина Одноріг.

"Сьогодні в актовій залі маріупольської міськради мало відбутися чергове засідання зі створення координаційної ради при виконкомі ветеранів Афганістану, дітей війни та інших пенсіонерів. Виконком на чолі з мером Маріуполя Бойченком сприяє створенню цієї організації. Головою ради хочуть призначити Щербакова, для якого "українських військових немає, тільки радянські, завдяки яким у Радянському Союзі 70 років був мир", і який 9 травня не давав мені знімати "георгіївські стрічки". Коли ми прийшли в зал засідань просто послухати, про що буде йти мова, нас звідти почали виганяти, навіть пляшки з водою у нас полетіли, а військовослужбовцю, коли він показав своє посвідчення "учасника бойових дій" в обличчя кричали, що таке можна купити на базарі за 10 гривень", - написала Одноріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі "Вітер зі Сходу" виконають пісню "Монолог сепаратиста"

Волонтер наголосила, що це було схоже на справжній "сєпарський шабаш".

"І це все у місті-герої Маріуполі, де у нас місцева влада так поважає і цінує військових і одночасно притискає до себе явно сепаратистськи налаштовані громадські організації. А як же без бабусь, це ж "лехторат", який піде голосувати. Цікаво тільки, чому на це не реагує наша СБУ? Також є велике бажання поставити це питання нашому мерові".

У кінці 2014 року опитування показували: 35% людей, що живуть на Донбасі, хотіли відокремитися від України, 20 - хотіли бути в складі ДНР і ЛНР, ще 15% - приєднатися до Росії. Зараз тих, хто не бажають жити в єдиній Україні, залишилося лише близько 5%. Такі дані дають соціологи.

Зараз ви читаєте новину «Волонтер розповіла про "сєпарський шабаш" у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути