середа, 13 вересня 2017 08:53

"Вода у пекло": показали, як доставляють воду в авдіївську промзону

"Вода у пекло": показали, як доставляють воду в авдіївську промзону
Робота цих сміливців не вписується в звичне розуміння слова "тиловики". Фото: Повернись живим/Цензор.НЕТ

Одну з найгарячіших ділянок на сході - позиції авдіївської промзони - обороняють бійці 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців. Як працює одна з рот тилового забезпечення бригади розповіли волонтери фонду "Повернись живим".

Про це вони повідомили у блозі на Цензор.НЕТ

"О 9-й ранку "водовоз", як його тут називають, викочується з гаража і вирушає на передову. Це фактично перший транспорт, який після нічних обстрілів "досліджує" дороги авдіївської промзони", - йдеться в репортажі.

Щодня водій армійської автоцистерни Ярослав доставляє воду на передові позиції української армії. В околицях Авдіївки хлопець вже восьмий місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові отримають на озброєння "Оплот" - Муженко

За день боєць об'їздить чи не всі довколишні позиції. У той день на позиції вантажівка виїздила з пробитим колесом, використовуючи систему автопідкачування.

"Усе, що потрапляє у поле зору, - або уламки, або страшно посічене осколками і кулями, - розповідають волонтери про одну з найгарячіших позицій. - З каністрами і бутлями до ЗІЛа, вигулькуючи наче з-під землі, сходяться солдати. Весь жах нічної канонади ці хлопці тримали на своїх плечах. Вони просто біля вантажівки вмиваються, хтось повністю обливається водою".

На одній з позицій вантажівка не заводилась, і Ярослав запускав двигун з допомогою рукоятки.

Ще більш ризикована робота - водіїв бензовозів та машин, що доставляють боєприпаси. Існує неписане правило: коли підрозділ потрапляє в оточення або під шквальний вогонь, у цих хлопців завдання одне - відвести бензовози подалі від особового складу, щоб від можливого вибуху пального постраждало якомога менше людей.

Також рота тилового забезпечення роздає місцевим мешканцям хліб, хто цього потребує.

"Робота цих сміливців не вписується в звичне розуміння слова "тиловики", – пишуть волонтери.

Допомогти фонду можна, зателефонувавши: 050–8000–167.

Зараз ви читаєте новину «"Вода у пекло": показали, як доставляють воду в авдіївську промзону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути