середа, 14 серпня 2019 18:30

В Україні роздали ордени кудлатим "бійцям"

12 собакам та їхнім господарям, що захищали українську землю, на Львівському кінологічному фестивалі вручили ордени "За службу Україні".

На заході були присутніми також і кінологічні групи військових частин 4114 та 3002 Національної гвардії України, повідомляє АрміяInform.

Показали, що кудлаті бійці та їх господарі поруч навіть після війни.

Одним з хвостатих військовослужбовців є й пес Чупакабра. Він справжній герой, врятував під завалами у Мар'їнці 27 українців і навіть отримав уламкове поранення.

Автор: АрмияInform
  Пес Айдар допомагав виявляти зброю та знешкоджувати ворожі ДРГ на Станиці Луганській
Пес Айдар допомагав виявляти зброю та знешкоджувати ворожі ДРГ на Станиці Луганській

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка країна найбільше допомагає українській армії

В пса Айдара була більш небезпечна місія – він допомагав розшукувати диверсантів на блокпосту поблизу Станиці Луганської.

Кінологи розповіли, що залучення собак на блокпостах значно покращує шанси українських військовослужбовців на вдалі виконання бойових завдані. Іноді рятує їх життя, оскільки тварини краще відчувають запах зброї і чують артобстріли.

"Собаки охороняють важливі державні об'єкти та позиції, чітко визначаючи наближення непроханих гостей. За їх допомогою рятують людей з-під завалів будинків", – додали власники тварин.

— Зараз у нашому реєстрі 31 пес різних порід. Власники пишуть заяви й отримують членський квиток кінологічної спілки України. Коштує 200 гривень, — говорить 47-річний Юрій Пчолкін. Із 1993-го очолює Гайсинське відділення кінологічної спілки на вул. Шевченка, 20А.

Місцеві кінологи тренують собак щонеділі в центральному парку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні роздали ордени кудлатим "бійцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути