Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 23:04

У мережі з'явилися фото взятої під контроль ЗСУ Новоолександрівки
9

Новоолександрівка після окупації
Фото: facebook.com/borisovalana888
Новоолександрівка після окупації
Новоолександрівка після окупації
Новоолександрівка після окупації
Новоолександрівка після окупації

У мережі з'явилися фото узятого під контроль Збройних сил України села Новоолександрівка в Луганській області.

Фотографії оприлюднила прес-офіцер 831-ї бригади тактичної авіації Лана Борисова на своїй сторінці в Facebook.

"В село ми зайшли кілька днів тому. Противник, звичайно, час від часу намагається повернути втрачене. Вдень працюють і снайпери, і стрілецька зброя інші, вночі місцями пострілюють з великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі, тому що це шматок нашої землі. Так і будемо просуватися далі, потроху, але не зупиняючись", - передає прес-офіцер слова дислокованого в селі військового.

З 2015 року до звільнення околиці села були крайніми позиціями ЗСУ з одного боку і позиціями бойовиків з іншого. Періодично на просторі між сторонами спалахували бойові дії.

"Нещодавно військовослужбовці ЗСУ поліпшили своє тактичне положення, просунулися вздовж лінії розмежування на кілька кілометрів і взяли Новоолександрівку під свій контроль", - далі йдеться в повідомленні.

За даними Всеукраїнського перепису населення, в 2001 році в Новоолександрівці проживало 124 людини. На даний момент в селі залишилося менше 20 жителів, яким військові надають посильну допомогу, зазначила прес-офіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Полишив спроби зрозуміти цих людей" - журналіст відвідав звільнене село

Селише не газифіковано, з літа 2014 року - знеструмлено, в ході бойових дій інфраструктура населеного пункту частково пошкоджена.

Російські найманці-бойовики стверджують, що "Новоолександрівка і так перебувала під контролем ЗСУ", однак екстрено стягують в цей район додаткові сили. За словами Дмитра Тимчука, бойовики стягують сили, розуміючи, чим загрожує для них вихід ЗСУ до південно-західних околиць Первомайська.

Зараз ви читаєте новину «У мережі з'явилися фото взятої під контроль ЗСУ Новоолександрівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути