Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2020 16:02

Український посол закликав італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу нацгвардійця Марківа

Український посол закликав італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу нацгвардійця Марківа
Україна закликала італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу нацгвардійця Марківа. Facebook/Міжнародна акція Free Markiv

Посол України в Італії Євген Перелигін закликав італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Як повідомляють на сторінці посольства у Facebook, звернення оприлюднено в журналі Il Venerdi.

"Трагічна історія італійського репортера Андреа Рокеллі не повинна розглядатися поза контекстом російської агресії, проти якої боролися захисники України, серед яких і Віталій Марків. Незважаючи ні на що, я вірю в справедливість італійської судової системи, яка повинна продемонструвати свою неупередженість, повернувши свободу і гідність Віталію Марківу", — заявив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язень Кремля: усі деталі справи Марківа

Приводом для тривалого діалогу посольства з керівництвом і журналістами La Repubblica про подання в італійських медіа альтернативної точки зору українського посольства стала публікація в Il Venerdi, яка вийшла в обмеженому редакцією форматі.

У липні 2019 року суд присяжних італійського міста Павія (Ломбардія) засудив до 24 років ув'язнення старшого сержанта Нацгвардії України Віталія Марківа за нібито участь у вбивстві на Донбасі італійського журналіста Андреа Рокеллі.

24 липня телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте щодо вироку суду провів президент Володимир Зеленський. Він висловив занепокоєння невиправдано жорстким рішенням суду і наголосив на важливості неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом.

24 вересня в Нью-Йорку Зеленський запропонував Конте створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Рокеллі.

Розгляд апеляційної скарги сторони захисту Марківа суд округу Ломбардія планував розглянути навесні 2020 року.

На Донбасі, у Слов'янську, провели слідчий експеримент у справі нацгвардійця Віталія Марківа, обвинуваченого в Італії в убивстві.

Зараз ви читаєте новину «Український посол закликав італійські ЗМІ об'єктивно висвітлювати справу нацгвардійця Марківа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути