четвер, 12 грудня 2019 20:10

Українська сторона визначила нові ділянки для розведення сил на Донбасі

Українська сторона визначила нові ділянки для розведення сил на Донбасі
Пристайко розповів про нове розведення. Фото: 112

Українська сторона визначила нові ділянки для розведення сил і засобів на лінії розмежування на Донбасі.

"Визначення ділянок з української сторони завершилося. Ми готуємо кілька альтернативних варіантів, тому що буде залучена Тристороння контактна група, і в рамках однієї з підгруп, в якій є підгрупа з питань безпеки, будуть розглядатися і узгоджуватися ці ділянки", - повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомив УНІАН.

Позиція української сторони полягає в тому, що на цьому етапі має бути розведення на ділянках, що мають значне гуманітарне значення. Україна виступає за те, щоб це питання узгодити максимально швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червоні лінії для Зе": На Майдані зібрались на всеукраїнське віче

"У нас є комбінація з тих ділянок, які ми хочемо. Досвід наш підказує, що не завжди це збігається, це розведення. Ми можемо отримати, що розведення відбудеться дзеркальне на тому боці. Для цього, очевидно, потрібні домовленості, і тому ми в запасі маємо ще кілька пропозицій, які дозволять нам маневрувати під час переговорів ", - сказав Пристайко.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголосив, що мета президента Володимира Зеленського на "нормандському саміті" - це мир, безпека і розвиток в єдиній, демократичній країні.

Зараз ви читаєте новину «Українська сторона визначила нові ділянки для розведення сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути