Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 09:50

Україна в Мінську: Розпуск ДНР і ЛНР – обов'язкова умова Мінських угод

Україна в Мінську: Розпуск ДНР і ЛНР – обов'язкова умова Мінських угод
Також в ОРДЛО мають вийти із рубльової зони, повернути державну власність та сплатити податки. Фото із відкритих джерел.

Виконання політичної частини Мінських домовленостей можливе лише за умови розпуску терористичних організацій ЛНР і ДНР.

А також повного припинення вогню та виведення з України російської армії, про це на переговорах у Мінську заявила українська сторона.

"Українська сторона наголосила, що виконання політичного блоку питань Мінських угод можливе виключно за умови виконання наступних пунктів: розпуск квазіугруповань Л/ДНР, повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і Мінськими угодами", - написала у Facebook речниця представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Представники України вкотре наголосили на необхідності виходу ОРДЛО з рубльової валютної зони, поверненні української державної та приватної власності, а також відновленні сплати податків до бюджету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські бойовики вбили на Донбасі двох українських воїнів

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про досягнення консенсусу з главами МЗС країн-членів Європейського Союзу щодо збереження санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Україна в Мінську: Розпуск ДНР і ЛНР – обов'язкова умова Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути