Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 19:41

Україна ще в липні погодилася розглянути "формулу Штайнмаєра" - ЗМІ

Україна ще в липні погодилася розглянути "формулу Штайнмаєра"  - ЗМІ
Україна погодилася розглянути "формулу Штайнмаєра" ще в липні. Фото: Цензор

Україна погодилася розглянути "формулу Штайнмаєра" ще в липні 2019 року на консультаціях дипломатичних радників лідерів нормандської четвірки в Парижі.

Про це з посиланням на лист глави Офісу президента Андрія Богдана, адресований Леоніду Кучмі — представнику України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє "Новое время".

"Зобовʼязання щодо підготовки необхідних правових рамок. "Відкриті" питання, які повинні бути розглянуті, включають: так званий "особливий статус" (особливий порядок місцевого самоврядування), включаючи так звану "формулу Штайнмаєра", амністію та місцеві вибори", — сказано в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує масштабний напад

Сторони також погодили початок розведення військ у Золотому, Петрівському та Станиці Луганській, план з розмінування ділянок на Донбасі, обмін полоненими та план з відновлення соціально-економічних звʼязків.

"Формула Штанмаєра" - це план дій для запровадження Мінських угод на окупованій частині Донбасу.

Їх розробив 2015-го Франк-Вальтер Штайнмаєр - міністр закордонних справ Німеччини у 2013-2017-х. Він був членом 4-сторонньої контактної групи "нормандського формату" за участью Німеччини, Франції, України та держави-окупанта Росії.

Одним із пунктів Мінських угод були вибори на окупованих територіях та визнання за Донбасом особливого статусу.

Зараз ви читаєте новину «Україна ще в липні погодилася розглянути "формулу Штайнмаєра" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути