середа, 21 серпня 2019 20:27

Україна готова почати ремонт моста у Станиці Луганській

Україна готова почати ремонт моста у Станиці Луганській
Ремонт може початися завтра. Фото: "Капитал"

Українська сторона в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі готова почати ремонт ремонт моста в Станиці Луганській з 22 серпня.

Про це українська сторона поінформувала представника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, повідомила у Facebook за підсумками засідання групи прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона поінформувала Сайдіка про виконання взятих на себе зобов'язань по завершенню розмінування в районі моста в Станиці Луганській і готовність розпочати ремонт переходу з першої половини дня 22 серпня 2019 року", - написала вона.

До початку відновлювальних робіт на мосту повинен бути демонтований блокпост бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станиця Луганська: бойовики зірвали синхронний демонтаж укріплень

"Надалі демонтаж фортифікаційних споруд по обидва боки в районі КПВВ "Станиця Луганська" повинен бути одночасним і дзеркальним. Досягнуто домовленості, що всі роботи по мосту повинні проходити в тісній координації з СММ ОБСЄ", - додала вона.

Після розведення сторін поблизу Станиці Луганської наступним етапом має стати відновлення зруйнованого мосту, який сполучає Станицю Луганську з окупованим Луганськом. 1 серпня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про розмінування територій довкола мосту та синхронний демонтаж укріплень, після цього має початися його ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова почати ремонт моста у Станиці Луганській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути