Ексклюзиви
понеділок, 16 вересня 2019 15:08

Убили бойовика, якого суд відпустив під домашній арешт

Убили бойовика, якого суд відпустив під домашній арешт
Джумаєв брав участь у боях за Донецький аеропорт, штурмі Дебальцево й в обстрілах Мар'їнки. ФОТО: 0629.com.ua

У Маріуполі вбили бойовика ДНР Романа Джумаєва. Невідомі подзвонили в двері квартири, де жив чоловік, і розстріляли його впритул.

Помер Джумаєв до приїзду "швидкої". На тілі виявили численні вогнепальні поранення, повідомляє 0629.

Джумаєв перебував під слідством. Звинувачували його за статтею про участь у терористичній діяльності.

Чоловікові загрожувало 8-15 років позбавлення волі. Останнє судове засідання відбулося на початку серпня. Тоді суд змінив запобіжний захід на домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили фото ліквідованих на Донбасі бойовиків

28-річний Роман Джумаєв - уродженець Маріуполя на Донеччині.

До 2014-го жив у Києві, працював програмістом. Після перемоги Революції гідності перебрався до Донецька і вступив до лав терористів. Брав участь у штурмі ДАП і Дебальцевого, не приховував, що вбивав українських військових. Улітку 2015-го виїхав у Білорусь, де отримав дозвіл на роботу, і провів там майже рік.

У вересні 2016-го екс-бойовик переїхав у Росію. У вересні 2017-го намагався перейти лінію розмежування з окупованою територією в Мар'їнському районі, де був затриманий силовиками. Проти нього порушили справу за статтею терористична діяльність. Однак суд його відпустив.

У грудні 2018-го він був затриманий повторно за напад на поліцейського. Порушили нову справу - вже за напад на співробітника правоохоронних органів. Тоді суд заарештував його, але у серпні 2019-го знову відпустив під домашній арешт.

Роман Джумаєв в інтерв'ю журналістам зізнавався, що воював проти України у складі угруповання бойовиків "П'ятнашка". 2017-го повернувся до Маріуполя, де його затримали українські спецслужби. 5 серпня Жовтневий суд Маріуполя Джумаєва відпустив під домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Убили бойовика, якого суд відпустив під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути