Ексклюзиви
субота, 15 червня 2019 18:30

У США пропонують поставляти зенітні ракети Україні

У США пропонують поставляти зенітні ракети Україні
Американські законодавці хочуть прийняти закон, що дозволяє поставляти Україні ракети "земля-повітря" / фото: Jasmin Flores

У Конгресі США внесли поправку–до закону про фінансування Міністерства оборони США, яка може дозволити поставляти ракети Україні.

Ініціатори поправки – провідні законодавців комітету Палати представників з міжнародних справ демократ Еліот Енгел і республіканець Майкл Мак-Кол, повідомляє Defense Express.

На думку колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, це логічний наступний крок після рішення США поставляти ракети Javelin українським збройним силам.

"Не думаю, що це породить більше проблем, ніж поява ракет Javelin", – заявив Пайфер, який сьогодні є науковим співробітником Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі при Стенфордському університеті.

Пайфер також зазначив, що для ПЗРК поки не знайдеться негайного бойового застосування, оскільки російські військові літаки не використовувалися в конфлікті. Однак обидві сторони конфлікту широко використовують безпілотники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запланували військову допомогу Україні на $250 млн

Ініціатива є частиною більш широких зусиль Конгресу щодо посилення військової підтримки України. Два окремі законопроекти, які знаходяться на розгляді в Палаті представників і Сенаті, передбачають надання Україні щорічної військової допомоги в розмірі до $300 млн – більше, ніж в попередні роки.

Починаючи з 2014 року, США виділили понад $1,1 млрд на військову підготовку і обладнання, щоб допомогти обороноздатності України та захисту її кордонів.

Зараз ви читаєте новину «У США пропонують поставляти зенітні ракети Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути