Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 20:23

"У нас буде невелика кількість часу утримати територію" - експерт протиставив українське озброєння російському

"У нас буде невелика кількість часу утримати територію" - експерт протиставив українське озброєння російському
Заступник секретаря РНБО розповів про українське озброєння. Фото: president.gov.ua

Для Росії ми – це полігон. Всі нові розробки вона апробує на нас. Що може Україна протиставити армії Росії, розповів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос Радіо Свобода.

"У разі відкритої агресії з боку Росії, у нас буде невелика кількість часу, щоб утримати територію. Я не сумніваюся у хоробрості українських вояків, але в контексті техніки та озброєння, наш потенціал значно меншій. Так, українська армія може програти певні кампанії, але ніколи російська армія не зможе перемогти підготовлений український народ.

У ЗСУ готують програму "П'ять кроків" для посилення обороноздатності. Включає: організацію руху опору в разі відкритої агресії, створення потужної та життєздатної системи територіальної оборони всередині країни, військово-патріотичне виховання молоді, організацію інформаційного спротиву, довійськову підготовку населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існує загроза повномасштабного вторгнення Росії - МЗС

"Зараз наш фокус на посиленні морської компоненти. Нам потрібні засоби радіоелектронної та акустичної розвідки на морі. Цей морський напрямок потребує розвитку. І американці нам у цьому дуже допомагають.Окрім того, нам досі потрібні, наприклад, прилади нічного бачення і радіостанції Harris. Вони допомагають нам протистояти російським радіо-електронним засобам, які ворог значно розвинув за останній час і тестує на сході", - каже Кривонос.

2 армійські корпуси, створені Росією на території так званих ДНР і ЛНР, за військовою потужністю перевершують армії деяких держав Європи.

Зараз ви читаєте новину «"У нас буде невелика кількість часу утримати територію" - експерт протиставив українське озброєння російському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути