Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 11:49

У Донецькій області необхідно створити вільну економічну зону - Тарута

У Донецькій області необхідно створити вільну економічну зону - Тарута
"Про відновлення Донбасу треба домовлятись з міжнародними донорами", - народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута. Фото: РБК-Україна

Вільну економічну зону можна створити на всій території Донецької області, щоб відновлення цих територій не стало тягарем для України.

Таку думку висловив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу NewsOne.

"На сьогодні існує колосальна проблема збереження підприємств, створення нових робочих на Донбасі. Для цього потрібна державна політика. На всій території Донецької області можна створити вільну економічну зону для відновлення, щоб це не було тягарем для всієї України, домовитися з донорами про відновлення", - зазначив Тарута.

Політик вважає, що проблему з податками необхідно вирішити в масштабах всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія "Основа" пропонує Україні нову економічну модель - Тарута

"В Україні 50 відсотків економіки перебувають у тіні. Щоб вийти з неї, потрібно зменшити податки: знизити прибутковий податок до 10 відсотків, ЄСВ - до 15 відсотків, зменшити ПДВ на 6 відсотків і податок на прибуток замінити податком на виведений капітал. Також слід стимулювати реінвестиції і думати про капіталізацію всіх компаній. Це дасть можливість залучити дешеві кредитні гроші для модернізації і створити нові робочі місця", - зазначив лідер "Основи".

На його думку, для запобігання масового виїзду громадян країни на заробітки за кордон необхідно також за найближчі 3-5 років підняти зарплати в Україні до 25-30 тис. грн і пенсії до 10-12 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій області необхідно створити вільну економічну зону - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути