субота, 10 листопада 2018 18:30

Турецькі танки отримають українську броню

Турецькі танки отримають українську броню
КАЗ "Заслін" призначений для захисту бойових машин від протитанкових керованих ракет та протитанкових гранат, кумулятивних засобів ураження та бронебійних оперених підкаліберних снарядів / фото: defence-ua.com

Перші 40 танків M60T Sabra Збройних сил Туреччини будуть модернізовані та оснащені комплексом активного захисту Pulat AKS до кінця цього року.

Ці комплексів є ліцензійною копією українських "Заслін-Л", розробленого київським ДП БЦКТ "Мікротек", повідомляє Defense Express.

На міжнародній виставці "Зброя та безпека-2017" з турецькою компанією Aselsan був підписаний перший експортний контракт на постачання комплексів "Заслін-Л".

В локалізованому варіанті комплексів отримав назву Pulat. Насамперед він призначений для обладнання танків М60-А3 Sabra. Перші фото турецьких М60 з встановленими на них комплексами активного захисту з'явилися на початку цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комплекс "БУК М1" і танк "Оплот" - стартувала виставка нашої техніки

Питання недостатньої захищеності турецьких танків від протитанкових засобів особливо гостро постало під час недавньої військової операції Збройних сил Туреччини проти бойовиків Ісламської держави та курдських загонів у північних прикордонних районах Сирії.

На Львівському бронетанковому заводі запускають у серійне виробництво броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) "Лев". Машину створено на базі танка Т-72.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі танки отримають українську броню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути