середа, 13 грудня 2017 13:02

Стало відомо, як Америка посилить українську армію

  Допомога США для України буде надана зброєю. Фото: 112.ua
Допомога США для України буде надана зброєю. Фото: 112.ua

Сполучені Штати в рамках військової допомоги нададуть Збройним силам України техніку, що дозволяє миттєво визначати місце, з якого був зроблений постріл та швидко здійснювати удар у відповідь, каже перший заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков, пише "Обозреватель".

"Допомога буде надана зброєю, а не грошима. Це посилить бойові можливості наших військових і прискорить їхню адаптацію до зброї НАТО, оскільки ми будемо вивчати і використовувати її", - розповідає Лупаков.

Він додав, що сума в $350 млн - "досить істотна". Якщо врахувати, що Україні буде надано не найновіше озброєння, на ці гроші можна отримати її "істотну кількість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не пам'ятаю, як було до війни" - німецький журналіст показав жахливе життя дітей на Донбасі

Лупаков порівняв допомогу США Україні з допомогою, яку Сполучені Штати надавали Радянському Союзу в роки Другої світової війни.

США виступили проти участі росіян в миротворчому контингенті на Донбасі. План США полягає в тому, щоб направити в Донбас миротворчий контингент ООН, який мав би великі повноваження щодо забезпечення безпеки.



Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як Америка посилить українську армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути