Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2022 23:22

Справжнє пекло - військовий експерт назвав найгарячішу точку на Донбасі

Справжнє пекло - військовий експерт назвав найгарячішу точку на Донбасі
У Сіверськодонецьку за добу під російським обстрілом загинули 12 людей. Фото: Сергій Гайдай/Facebook.

Російські терористи намагаються захопити Сіверськодонецьк, щоб вийти на адміністративні межі Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччина - під обстрілами: від Мар'їнки до Лиману тривають важкі бої

"Ситуація загалом стабільна та контрольована за виключенням міста Сіверськодонецьк і Луганського напрямку. Зараз головна подія поточної війни відбувається довкола Сіверськодонецька. Росія стягнула туди практично все, що можна було стягнути із довколишніх напрямків. І атакує наші війська, які обороняються в Сіверськодонецьку та прилеглих населених пунктах. Питання йде про саме місто та вихід російських військ на адміністративний кордон Луганської області", – розповів військовий експерт Олег Жданов у відео на своєму YouTube-каналі.

На його думку, в цій ситуації Росія поставила питання суто політично, тому незважаючи на втрати, окупанти намагаються вийти на кордон.

"Ми тримаємо оборону, утримуємо ті рубежі та відбиваємо атаки. Атак дуже багато. Відразу скажу, за останню добу було 12 атак. Ситуація дуже важка. Процитую навіть слова президента Зеленського, який виступаючи вчора перед студентами, сказав, що там справжнє пекло відбувається", – наголосив Жданов.

У Сіверськодонецьку зруйновано або пошкоджено 70% будинків окупантом. Також залишаються до 15 тис. мешканців, яким доводиться жити в бомбосховищах, підвалах та укриттях.

19 травня за офіційними даними відомо про 12 загиблих у Сіверськодонецьку від рук окупантів. Одна людина - в Гірському.

20 травня терористи обстріляли школу в Сіверськодонецьку. Там в укритті перебували люди. Внаслідок обстрілу загинули щонайменше троє людей.

Зараз ви читаєте новину «Справжнє пекло - військовий експерт назвав найгарячішу точку на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути