Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 14:08

Справа МН17: українських прокурорів відсторонили від розслідування

Справа МН17: українських прокурорів відсторонили від розслідування
Прокурори були звільнені від виконання своїх обов'язків в ході реформи. Фото: The Insider

Усіх шістьох українських прокурорів, які брали участь у розслідуванні катастрофи рейсу MH17, звільнили від виконання обов'язків під час реформи Генеральної прокуратури України.

Прокурори Олеся Скрипник та Олег Пересада, які входили до Спільної слідчої групи (ССГ) з боку України, втратили роботу, повідомляє нідерландська газета NRC Next.

Також звільнили ще чотирьох прокурорів, які входили до українського підрозділу з розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа МН17: один із підозрюваних готовий постати перед судом

Але ця ситуація не вплине на судовий процес, який має початися над чотирма підозрюваними 9 березня, оскільки українські прокурори завершили роботу над досьє влітку торік. Але звільнення — серйозна перешкода на шляху проведення подальшого розслідування щодо інших можливих підозрюваних. Зокрема, прокурор Роман Хошовський зазначив, що його наступникам потрібно не менше року на те, щоб ознайомитися з документами.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зазначає, що зміна українських слідчих у справі планова і не вплине на майбутній судовий процес у Гаазі.

Імена чотирьох підозрюваних Спільна слідча група у справі про катастрофу малазійського Boeing оголосила у червні 2019-го. Це колишній ватажок розвідки ДНР Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (позивний "Стрєлков"), причетний до перевезення "Бука" підполковник російських ВДВ Олег Пулатов (позивний "Гюрза") і українець Леонід Харченко (позивний "Крот").

Перше засідання суду в Гаазі відбудеться 9 березня.

Зараз ви читаєте новину «Справа МН17: українських прокурорів відсторонили від розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути