вівторок, 22 жовтня 2019 15:42

Справа МН17: Нідерланди вивчатимуть участь Росії та України

Справа МН17: Нідерланди вивчатимуть участь Росії та України
Українська сторона надала всю інформацію щодо катастрофи МН17. Фото:delo.ua

У додатковому розслідуванні про катастрофу МН17, яке запропонував парламент Нідерландів, збираються вивчити дії України та Росії під час трагедії.

Ще однією причиною такого розслідування стало те, що родичі цікавляться, що робила українська і російська влади на момент катастрофи, заявив посол України в Нідерландах Всеволод Чанцев в інтерв'ю "Укрінформу".

"Вони хочуть зрозуміти більш докладно, як все відбувалося, як діяла України, а також як діяла РФ. Особливо - чому РФ закрила небо над Ростовською областю? Це велике питання, і цьому питанню приділятиметься значна увага. І сьогодні жодних пояснень від російської сторони не було. Тому, якщо у когось є щось додатково сказати, то це саме Російській Федерації: як вона діяла у тих умовах, і чи були підстави закриття неба", - зазначив Чанцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17: бойовик Цемах зі свідка став підозрюваним

За його словами, українська сторона надала всю інформацію.

"Мова не йде про якесь нове розслідування згідно з з положеннями ICAO, а про дослідження практики управління повітряним рухом в умовах конфліктів, у тому числі дій України і РФ у липні 2014-го", - додав посол.

Депутати нижньої палати парламенту Нідерландів хочуть, щоб уряд країни детальніше розслідував роль України в авіакатастрофі рейсу МН17. Їх цікавить питання щодо закриття повітряного простору на Донбасі в момент катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Справа МН17: Нідерланди вивчатимуть участь Росії та України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути