Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 13:54

"Щонайменше два десятки бойових генералів" - як українська армія змінилася за часи війни

"Щонайменше два десятки бойових генералів" - як українська армія змінилася за часи війни
Роман Кулик: люди починали майорами, полковниками на посадах комбригів і нижче. Дослужилися до посад в оперативних командуваннях, Генштабі. Фото: Тарас Подолян

За попередні роки досить сильно змінилося керівництво армії. Генералів, які пройшли бойові дії, у командуванні достатньо багато.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик.

"Їх щонайменше два десятка. Ці люди починали майорами, полковниками на посадах комбригів і нижче. Дослужилися до посад в оперативних командуваннях, Генштабі. Можна згадати Михайла Забродського (перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. - Gazeta.ua), Олега Мікаца (заступник командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ. Один із керівників оборони Донецького аеропорту. Перший український генерал, який не служив у радянській армії. - Gazeta.ua)", - каже офіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий доказ того, що Росія спонсорує тероризм

За його словами, на керівних посадах зараз багато гідних офіцерів.

"Але начальник Генштабу Руслан Хомчак все ж представник старої школи. Проте це не завжди погано, час і результати покажуть. Попередній начальник Генштабу Віктор Муженко спочатку викликав здебільшого негативні враження. Але з часом думка про нього змінилися. Він - фаховий офіцер, керував військами на високому рівні у переломні моменти війни в 2014-2015-х. Звісно, були помилки, але не думаю, що хтось би справився набагато краще за нього", - додає Кулик.

Повне інтерв'ю з Романом Куликом читайте у журналу "Країна" від 14 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Щонайменше два десятки бойових генералів" - як українська армія змінилася за часи війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути