Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 08:50

"Дивляться російське ТБ, бо сигнал сильніший" - як живе прифронтова Мар'їнка

"Дивляться російське ТБ, бо сигнал сильніший" - як живе прифронтова Мар'їнка
Війна в Україні вже не є на порядку денному в міжнародних ЗМІ, але вона досі триває - такими словами закінчується відео. Фото: кадр з відео.

Журналісти ВВС показали, як живе прифронтове місто Мар'їнка. Сюжет про місто розмістили на каналі ВВС Україна в YouTube.

До початку конфлікту тут жили майже 10 000 людей, зараз у Мар'їнці вдвічі менше мешканців - йдеться в матеріалі.

Довгий час після початку конфлікту у прифронтову Мар'їнку хліб привозили з інших міст. Місцевий священик Олег Ткаченко всупереч обставинам відкрив у місті невелике підприємство - пекарню. Це перше підприємство, яке відкрилося після початку війни. Тут печуть хліб за доступними цінами.

"Ключові слова, коли ми відкривали пекарню: "Хлібом запахло - життя повертається", - говорить власник пекарні Олег Ткаченко.

Пані Ольга живе у місті вже 30 років. Раніше була змушена переїжджати через чорнобильську катастрофу. Війна розділила її родину. Востаннє пані Ольга бачила рідних у червні.

"Діти знаходяться за півтора кілометри від нас. Але я не можу їх побачити. Це дуже важко", зі сльозами говорить вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк ввів в обіг нову монету, присвячену "кіборгам"

Жителі Мар'їнки дивляться російські телеканали, бо сигнал сильніший.

Війна в Україні вже не є на порядку денному в міжнародних ЗМІ, але вона досі триває - такими словами закінчується відео.

Правоохоронці затримали росіянина, причетного до окупації Слов'янська. За словами терориста, йому запропонували "вступити" до ДНР 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «"Дивляться російське ТБ, бо сигнал сильніший" - як живе прифронтова Мар'їнка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути