Ексклюзиви
середа, 02 січня 2019 15:59

Скільки літаків ЗСУ отримали 2018 року

Скільки літаків ЗСУ отримали 2018 року
50 літаків отримали ЗСУ у 2018 році / фото: Укроборонпром

2018 року державний концерн "Укроборонпром" передав Збройним силам України майже 50 модернізованих і відремонтованих літаків і вертольотів.

"За цей рік українські льотчики отримали винищувачі Су-27 та МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники та розвідники Су-24, транспортні літаки Ан-26 та Іл-76, навчально-тренувальні літаки L-39, вертольоти Мі-24, Мі-14 та Мі-8", - йдеться в повідомленні на сайті концерну.

Крім того підприємства, що входять до складу концерну, виконали державне оборонне замовлення і зобов'язання з ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азовському морі з'явився новітній українській катер

"Таким чином, підприємства кластера авіабудування ДК "Укроборонпром" за 2018 рік повністю виконали поставлені перед ними завдання, посиливши українське військо, і продовжили роботи з модернізації і розробки нових літальних апаратів для потреб Збройних сил України", - підсумовують у концерні.

У бойових частинах Сухопутних військ ЗС України відбувається поступова заміна застарілих ПТРК "Метис" на сучасні зразки вітчизняного виробництва "Стугна-П" та "Корсар".

Зараз ви читаєте новину «Скільки літаків ЗСУ отримали 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути