неділя, 22 вересня 2019 17:20

Скільки бойовиків здалися Україні за весь час війни

Скільки бойовиків здалися Україні за весь час війни
Всі бойовики здалися СБУ в рамках програми "На тебе чекають вдома". Фото: Prm

Починаючи із серпня 2015 року Україні здалися 383 сепаратиста з ДНР і ЛНР.

Як зазначається, в минулому році таких осіб було 128, з початку 2019 - 16. Про це повідомляє департамент контррозвідки СБУ, передає Апостроф.

Як зазначається, всі ці люди склали зброю в рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома". Вона передбачає, що учасники незаконних збройних формувань можуть перейти на сторону України з найменшими втратами. І це поки єдиний шанс для сепаратистів, що не здійснювали тяжких злочинів (вбивств, тортур, згвалтувань, нападів на підприємства) законно вибратися з болота "русского мира".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ зафіксувала 152 обстріли Донбасу за добу

Програма "не встановлює законодавчих гарантій і процедур звільнення осіб від кримінальної відповідальності", а лише передбачає консультативну допомогу цим людям у припиненні ними протиправної діяльності. В СБУ наголосили, що в цьому відношенні тісно співпрацюють з Національною поліцією, оскільки більшість правопорушень розслідуються саме поліцейськими. Для участі в програмі "На тебе чекають вдома" досить повідомити про свої наміри будь-яким зручним способом.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації фіксує невиконання сепаратистами ЛНР зобов'язань щодо відведення сил в Станиці Луганській. Крім того, сепаратисти досі не здійснили демонтаж фортифікаційних споруд на ділянці розведення №1.

Зараз ви читаєте новину «Скільки бойовиків здалися Україні за весь час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути