середа, 08 липня 2020 09:48

СБУ затримала ГРУшника, причетного до збиття літака рейсу МН17 на Донбасі

СБУ затримала ГРУшника, причетного до збиття літака рейсу МН17 на Донбасі
Українець здійснював функції одного з кураторів керівників так званої ДНР. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Києві громадянина К., який протягом 2014-2020 років здійснював функції одного з кураторів керівників розвідки так званої ДНР.

Як повідомила пресслужба відомства, контроль вівся за лінією Головного розвідувального управління Генерального Штабу Збройних сил РФ (ГРУ РФ).

Як позаштатний представник спецслужб РФ, він брав активну участь у створенні так званого Розвідувального управління та інших підрозділів терористичного угруповання ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові знищили спостережний пункт терористів

У розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов К., які розкривають деталі міжвідомчих війн між ГРУ та ФСБ за контроль над "керівниками" так званої ДНР.

Зокрема, фігуранти записів у свої розмовах згадують прізвища директора ФСБ Олександра Бортнікова та його заступників Андрія Бурлаки та Сергія Смірнова, помічника президента РФ Владислава Суркова, керівників "республіки" Олександра Захарченка, Олександра Бородая та інших.

Важлива частина оприлюднених записів — розмови К. із генерал-майором ГРУ Сергієм Дубінським — Хмурий і Леонідом Харченком — Крот. Останніх оголошено в міжнародний розшук у справі рейсу MH17, збитого в липні 2014 року над Донбасом.

Затриманому громадянину України інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України "Створення терористичної групи чи терористичної організації".

У Луганській облаасті попередили диверсію на території сіверськодонецького підприємства "Азот".

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала ГРУшника, причетного до збиття літака рейсу МН17 на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути