Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2018 12:04

СБУ викрила компанію, яка фінансувала окупантів

СБУ викрила компанію, яка фінансувала окупантів
СБУ викрила компанію, яка фінансувала терористів Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність компанії, що діяла з 2014-го на окупованій території Донецької області та фінансувала ДНР.

Підприємство з непідконтрольної території незаконно здійснювало експортно-імпортні операції з материнською структурою на підконтрольній Україні території на загальну суму понад $2 млн, повідомляє прес-служба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики стягнули до ЛНР гаубиці та "Гради"

Для здійснення угод "бізнесмени" використовували власну фірму в Росії та надавали недостовірні відомості контролюючим органам України. Продукція вивозилася з ЛДНР до Росії через неконтрольовану ділянку кордону. Потім поставлялася до України під виглядом російських товарів.

Керівники фірми - бізнесмени, що володіють групою товариств на підконтрольній Україні території. Силовики вилучили документи, що підтверджують причетність менеджменту комерційних структур до фінансування терористів.

Окремим особам оголосили про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України - фінансування тероризму.

На окупованій Донеччині безпілотник ОБСЄ знову виявив транспортні засоби, які їхали ґрунтовою дорогою в напрямку кордону з Росією. А потім - на південний захід у напрямку від кордону, йдеться у звіті ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила компанію, яка фінансувала окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути