Ексклюзиви
вівторок, 15 жовтня 2019 04:38

Розведення військ з КПВВ "Золоте" відкладається

Розведення військ з КПВВ "Золоте" відкладається
Війська з Золотого відводити не будуть. Фото: Maps

Заступник голови Офісу президента України Юрій Костюк констатував відстрочку початку розведення в Золотому Луганської області, яке мало розпочатися тиждень тому.

"Що стосується розведення, абсолютно зрозумілі побоювання. Більш того, я хочу сказати, що зараз це питання відкладено. Щоб воно відбулося, потрібні певні умови, має бути постійне припинення вогню певну кількість днів, яка не відбулася", - сказав Костюк, чиновник заявив в ефірі Hromadske.

Разом з тим, він спростував побоювання, що після відводу українських військ не буде кому забезпечувати безпеку місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це остання спроба України йти шляхом Мінських угод - Пристайко

Наприклад, в Станиці Луганській, де сили вже розвели, працює українська поліція та інші правоохоронні органи.

У червні біля Станиці Луганській були розведені війська Збройних сил України і бойовиків. 1 жовтня Зеленський повідомив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську домовилися почати розводити війська в Петровському і Золотому.

Зараз ви читаєте новину «Розведення військ з КПВВ "Золоте" відкладається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути