Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2018 14:18

Росія погодилась на третій нормандський саміт

Росія погодилась на третій нормандський саміт
. Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров

Росія готова брати участь у третьому саміті щодо Донбасу в Нормандському форматі, якщо він буде добре підготовлений. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю RT France, Paris Match и Figaro.

"Ідеться про те, щоб провести чергову зустріч у Нормандському форматі. Оскільки було 2 саміти - у Парижі 2015-го та у Берліні 2016-го - ми за те, щоб відбувся третій саміт ", - цитує слова міністра РИА Новости.

Глава МЗС Росії наголосив на тому, що третій саміт потрібно добре підготувати, щоб лідерам чотирьох держав не було ніяково від того, що рішення попередніх самітів не виконуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання миротворчої місії на Донбасі вирішать у нормандському форматі

За оцінкою Лаврова, домовленості самітів "поки залишаються навіть не на папері, а в атмосфері". Це стосується розведення сил і засобів у трьох населених пунктах у зоні конфлікту. Він зазначив, що ці домовленості потрібно оформити, але поки їхнє оформлення, як і виконання затримується.

До цього Лавров додав, що так само затримується оформлення на папері "формули Штайнмаєра" при тому, що її затвердили на 2 попередніх самітах у Нормандському форматі.

Голова МЗС РФ вважає, що завдяки контактам на рівні експертів і міністрів країни Нормандського формату стали краще розуміти один одного.

Нагадаємо, раніше Павло Клімкін зазначав, що дата засідання міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії у Нормандському форматі буде визначена після погодження коаліційної угоди у Німеччині. Міністр також переконаний, що Нормандський формат має потенціал для вирішення поставлених проблем.

Зараз ви читаєте новину «Росія погодилась на третій нормандський саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути