Ексклюзиви
понеділок, 09 травня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перетворює Донеччину на руїни: нові фото воєнних злочинів
4

Фото: Нацполіція

Минулої доби, 8 травня, окупанти обстріляли 15 населених пунктів на Донеччині.

Ворог гатив у мирне населення з авіації, ракетних установок, танків, важкої артилерії. Є вбиті й поранені, повідомила Нацполіція України в Тelegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час евакуації з Азовсталі окупанти забрали на "фільтрацію" матір 4-річної дівчинки

"Російські війська вдарили по таких населених пунктах - Маріуполь, Миколаївка, Авдіївка, Соледар, Торецьк, Вугледар, Залізне, Парасковіївка, Дробишеве, Маяки, Нью-Йорк, Кам'янка, Північне, Очеретине, Красногорівка Очеретинської громади.

Руйнувань зазнав щонайменше 31 цивільний об'єкт - житлові будинки, медзаклад, птахофабрика, промислові підприємства, об'єкти життєзабезпечення", - ідеться в повідомленні.

У поліції закликали не піднімати невідомі предмети й не чіпати нерозірвані снаряди. Поліція задокументувала чергові воєнні злочини Росії.

На ранок 9 травня російські окупанти продовжують готувати наступальні дії у напрямку Сіверська, Слов'янська, Лисичанська та Авдіївки. Зараз основні зусилля ворога зосереджені на тому, щоб узяти Попасну й Рубіжне.

Загарбники готуються до наступу на Ізюмському напрямку: Сулигівка - Нова Дмитрівка та Сулигівка - Курулька, за даними Генштабу .

Зараз ви читаєте новину «Росія перетворює Донеччину на руїни: нові фото воєнних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути