пʼятниця, 12 лютого 2021 17:04

Росія готує наступ на Україну - Снєгирьов

Росія готує наступ на Україну - Снєгирьов
До прямого застосування бронетехніки та артилерії більшої за 120 калібр Росія поки не пристає. Використовується снайперський вогонь, але ми від того менше втрат не несемо. Фото: Уніан

Політичне та військове загострення на Донбасі почалося, бо Україна не прийняла російський сценарій врегулювання конфлікту на Донбасі.

Ми заблокували імплементацію "формули Штайнмаєра", закону про амністію та проведення виборів на окупованих територіях, каже каже Gazeta.ua Дмитро Снєгирьов, співголова громадської організації "Права справа".

Через активне неприйняття нашою державою умов російських окупантів в ОРДЛО заговорили про приєднання цих територій до РФ.

"Теза про те, що бойовики можуть захопити інші території є сигналом, що Росія готує військову ескалацію. Другим аспектом є те, що РФ звинуватила Німеччину та Францію в потуранні Україні. Це означає, що росіяни готуються до наступу", - говорить експерт.

Росіяни передислоковують важку техніку та проводять навчання в Луганській і Донецькій області.

"Підтвердилася інформація про те, що до Луганської області приїхала російська перевірка. Керували процесом проведення їх навчань, проводили ревізію", - каже Дмитро Снегирьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назавжди 24: назвали ім'я бійця, якого вбили російські окупанти

До прямого застосування бронетехніки й артилерії більшої за 120 калібрів Росія поки що не пристає. Використовує снайперський вогонь, але ми від того менше втрат не несемо.

Треба з'ясувати чи досі діє заборона діяльності ДРГ, якщо так, то ми стаємо для росіян живими мішенями.

Треба розуміти, що Росія почала ескалацію і через заборону каналів Медведчука. Через переривання мовлення цих ЗМІ, агресор і його агентура більше не можуть здійснювати вплив на нашу державу.

Гарно те, що Кравчук заявив, що ми можемо вести вогонь у відповідь.

Протягом минулої доби, 11 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксували 5 порушень режиму припинення вогню.

Неподалік Зайцевого збройні формування Російської Федерації прицільно обстріляли позиції українських захисників зі снайперської зброї. В результаті пострілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення й помер під час евакуації в госпіталь. Поблизу Новомихайлівки ворог відкривав вогонь з великокаліберного кулемета. Внаслідок обстрілу один захисник України загинув.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує наступ на Україну - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути