Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 12:03

Російські спецслужби "обломались", коли попросили розвідати про військову техніку українців

Російські спецслужби "обломались", коли попросили розвідати про військову техніку українців
zik.uaРосійські спецслужби намаглись завербувати українського військового: шантажували рідними

Федеральна служба безпеки РФ намагалася завербувати українського військовослужбовця. В Росії живуть його родичі.

Військовослужбовець одного з підрозділів, дислокованих у районі ООС, періодично відвідував родичів на території РФ. Після чергового перетину кордону він потрапив у поле зору російських спецслужб. Представники ФСБ змусили українця надати письмову згоду на негласне співробітництво, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Вони психологічно тиснули на чоловіка та погрожували його рідним. Військовий мав збирати й передавати відомості про кількість особового складу, озброєння та військову техніку українських підрозділів.

ФСБ насамперед цікавила інформація про радіолокаційні станції, зокрема її можливості з виявлення повітряних цілей та відстеження польотів військової авіації ЗС РФ.

Погрози на адресу рідних українця ставали дедалі жорсткішими, тому чоловік звернувся до Служби безпеки та розповів про всі обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики завербували іноземця з Близького Сходу - наказали збирати інформацію

Суд врахував те, що він не виконав завдання іноземних спецслужб і добровільно заявив про свій зв'язок з ними й звільнив від кримінальної відповідальності.

Суд засудив до 9 років увʼязнення трьох бойовиків так званої ДНР, затриманих Службою безпеки України. Троє мешканців Донецької області в 2014 році, щоб підзаробити, добровільно вступили до терористичного угруповання "Казачий союз "Область войска Донского ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби "обломались", коли попросили розвідати про військову техніку українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути