Ексклюзиви
субота, 18 березня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ наступає на п'яти напрямках: найголовніше зі зведення Генштабу

РФ наступає на п'яти напрямках: найголовніше зі зведення Генштабу
На Луганщині окупанти розпочали тотальну мобілізацію населення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Триває 388-ма доба російського широкомасштабного вторгнення в Україну. Основною метою противника залишаються спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Для цього російські окупанти протягом доби зосереджували свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, повідомив уранці 18 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Завдяки професійним і злагодженим діям, нашими захисниками відбито понад 100 атак противника на зазначених напрямках.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Російська федерація продовжує зберігати військову присутність на території Білорусі, проте без явного формування наступальних угруповань. Водночас, противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Місцева так звана влада на тимчасово окупованих і захоплених територіях Луганської області заявила про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення Старобільська, Щастя, Нового Айдару, Новопскова та Нижньотеплого, які мають паспорти РФ чи документи з написами "ЛНР". Таким чином окупанти намагаються приховати тотальну мобілізацію у вищеназваних населених пунктах.

"Між населеними пунктами Ішунь та Воєнка тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим противник розпочав будівництво фортифікаційних споруд та окопів. До виконання робіт примусово залучають цивільне населення на безоплатній основі", – звітує Генштаб.

Тим часом українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили два райони зосередження особового складу противника та позицію розгортання його засобу протиповітряної оборони.

Україна вночі зазнала чергової атаки іранськими БПЛА. Через це повітряна тривога в багатьох регіонах тривала понад 4 год.

У ніч проти 18 березня російські окупанти вдарили ракетами С-300 по житловому комплексу в Запоріжжі. Пошкоджено житлові багатоповерхівки та зруйновано заклад харчування.

Зараз ви читаєте новину «РФ наступає на п'яти напрямках: найголовніше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути