пʼятниця, 16 червня 2017 22:22

"Путін - фронтмен, людина, яка показується в телевізорі, смішить людей і приносить їм задоволення" - журналіст

"Путін - фронтмен, людина, яка показується в телевізорі, смішить людей і приносить їм задоволення" - журналіст
Британський дослідник відносин Росії та Заходу Едвард Лукас вважає, що "Путін - фронтмен, людина, яка показується в телевізорі, смішить людей і приносить їм задоволення" Фото: 24tv.ua

Оточення Путіна готове до його заміни. Це станеться коли він перестане впливати на баланс сил в країні між регіонами і центром.

Таку думку висловив старший віце-президент Центру аналізу європейської політики та редактор британського журналу The Economist Едвард Лукас.

"Молоді люди, середній клас, Москва і великі міста ситі по горло. У влади немає відповіді, крім націоналістичного пафосу і репресій. Але ці методи працюють цілком добре. Росіяни поза цими категоріями все ще люблять Путіна і не бачать йому альтернативи. Навіть серед опозиції не так багато людей скажуть, що хотіли би бачити Навального президентом.

Є ймовірність, що в оточенні Путіна вирішать, що їм потрібен хтось інший. Вони можуть сказати про ризик, що опозиція знайде конкурентного кандидата. І тоді ми можемо побачити в центрі уваги віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, екс-голову адміністрації Путіна Сергія Іванова, міністра оборони Сергія Шойгу або ще когось із багатьох видних російських політиків. Тоді Путін раптово зникне. Якщо Путін стане невигідний режиму, режим знайде способи розібратися з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман пояснив західній пресі, чому Путін не йде з Донбасу

У Путіна є дві головні ролі в Росії. Перша – бути арбітром у конфліктах між кланами. Йому це дуже добре вдається. Він зберігає баланс між нафтовиками і газовиками, силовиками і не силовиками, регіонами і центром. А друга велика роль – бути фронтменом, людиною, яка показується в телевізорі, смішить людей і приносить їм задоволення. Хоча цей режим поганий для Росії і краде у росіян десятки мільйонів доларів на рік. Як тільки одну з ролей Путін почне виконувати погано, він може піти досить швидко. Оточення знайде когось іншого", - сказав Лукас, пише "Апостроф".

ДНР та ЛНР повернуться в Україну за 10 років. Крим — не менш ніж через 20, вважає Едвард Лукас.

"На повернення Криму піде значно більше часу. І це станеться лише тоді, коли Україна буде дуже успішною, з високим рівнем життя і сильними демократичними інститутами. Буде близькою до членства або навіть членом ЄС", - каже Лукас.

Зараз ви читаєте новину «"Путін - фронтмен, людина, яка показується в телевізорі, смішить людей і приносить їм задоволення" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути