Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2018 23:57

Перевірка СБУ звільнених полонених – це тривалий і важливий процес

Перевірка СБУ звільнених полонених – це тривалий і важливий процес

Звільнений з полону український вчений Ігор Козловський вважає, що перевірка СБУ всіх полонених – це важливий і тривалий процес. Проте важливою проблемою є подальша доля звільнених українців. "Лікарня кінчається", - зазначив Ігор Анатолійович.

"Без сумніву, це важливо (перевірка в СБУ). Я ще не пройшов цю перевірку, думаю, це буде тривалий процес. Зараз люди перебувають у, такій, медичній реабілітації, багато потребують психологічної підтримки. Зараз важливою проблемою є подальша доля – от люди виходять, особливо ті, хто жителі власне України – вони повернуться у свої домівки. А як бути тим, хто приїхав звідки і втратив все своє майно. От вони виходять і далі що? Що за порогом? А за порогом незвіданість. Куди іти? Лікарня кінчається", - зазначив учений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерті батьків, катування, довічні ув'язнення: заручники проросійських терористів розповіли про полон

На питання чи завербували його, чоловік відповів, що його важко завербувати. Бойовики сказали йому про це, як "перший раз зняли мішок з голови".

"Мене важко завербувати по тій простій причині, що мені із самого початку сказали, коли перший раз зняли мішок із голови – "ми знаєм ви людина зріла, ми знаємо ваші переконання, ми про вас усе знаємо. Навіть більше, ніж ви самі про себе знаєте. Ми не будем вас ні в чому переконувати. Ми просто час потратимо. Ви треба нам для обміну". Багатьох так брали, в основному, щоб обміняти", - додав Ігор Анатолійович.

Зараз ви читаєте новину «Перевірка СБУ звільнених полонених – це тривалий і важливий процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути