Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 10:03

Поява в Україні Javelin може допомогти повернути Донбас - екс-командувач силами США

Поява в Україні Javelin може допомогти повернути Донбас - екс-командувач силами США
Протитанкові ракетні комплекси Javelin зможуть примусити Росію переглянути свої погляди щодо конфлікту на Донбасі. Фото: shadowproof.com

Протитанкові ракетні комплекси Javelin, які отримає Україна від США, зможуть примусити Росію переглянути свої погляди щодо конфлікту на Донбасі.

Про це повідомив під час брифінгу екс-командувач сухопутних військ США у Європі Бен Годжес, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія отримала перший американський Javelin

Не знаю, як українці їх використають, але переконаний, що росіяни будуть відслідковувати місцезнаходження Javelin, бо це дуже ефективна система, яка може змінити те, як хтось сприймає ситуацію. Відтепер росіяни знатимуть, що Україна має Javelin. Це, я вважаю, примусить їх та сепаратистів переглянути свої дії", - сказав Бен Годжес.

За його словами, присутність Javelin може змусити супротивника відмовитися від тактики загарбання частин української території у сприятливі для цього моменти.

США планує поставити до України 35 пускових установок ПТРК Javelin та 210 ракет до них. Американський уряд надасть Україні зброю безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Поява в Україні Javelin може допомогти повернути Донбас - екс-командувач силами США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути