Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2019 13:09

Посол України на знак протесту залишив Міжпарламентську асамблею православ'я

Посол України на знак протесту залишив Міжпарламентську асамблею православ'я
Посол України в Грузії Ігор Долгов вважає, що розмов з Росією не може бути, поки йде війна та окуповано Крим. Фото: kavkazplus

Посол України в Грузії Ігор Долгов пішов із виступу президента Міжпарламентської асамблеї православ'я Сергія Гаврилова, який є депутатом держдуми Росії.

Свій вчинок аргументував тим, що віра в бога та війна - 2 неприпустимі речі, повідомляють у Міністерстві закордонних справ

"Я буду коментувати лише бажання ортодоксальної церкви України. Всі українці хочуть власної церкви, і те, що ми знаємо і що отримали, - це жорсткий опір із боку Москви", - заявив Ігор Долгов.

На питання, як він відноситься до факту, що Росія є головою Міжпарламентської асамблеї православ'я, Ігор Долгов сказав, що це залежить не тільки від нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС Росії висловилися щодо небажання Зеленського вести перемовини з "бойовиками"

"Росія окупувала територію України і продовжує воювати і сьогодні. Сьогодні у нас один загиблий і четверо поранених військових. Це для нас Росія. Християнська релігія та церква - це мирне існування, а не окупація територій. От і все. У мене більше немає коментарів", - заявив Ігор Долгов.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав спробою реваншу позов УПЦ МП щодо незаконності державної реєстрації Православної церкви України.

Про це спікер сказав на ранковому засіданні парламенту 20 червня.

Зараз ви читаєте новину «Посол України на знак протесту залишив Міжпарламентську асамблею православ'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути