четвер, 04 жовтня 2018 13:42

Порошенко назвав ціну війни на Донбасі

Порошенко назвав ціну війни на Донбасі
Рівень безробіття на окупованих територіях майже 60%. Фото: з відкритих джерел

Лише на оборону ми витрачаємо 6% ВВП. На 25% зменшився наш експорт, тому що на окупованих територіях східної України знаходиться 30% нашого промислового потенціалу. Сказав Петро Порошенко в інтерв'ю італійському виданню Repubblica.

"Це економічна та гуманітарна катастрофа з фатальними наслідками для цих регіонів. Рівень безробіття там майже 60%. 20% дітей не відвідують школу, більшість населення позбавлена доступу до медичної допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємець показав, що залишилось від його цеху в окупованій Горлівці

Також президент зазначив, що на окупованих територіях України перебуває 3 млн українців, а ще близько 100 тис. людей - ув'язнені.

"Ще півтора мільйона російськомовних українців, боячись знову опинитися під владою Москви, були вимушені виїхати у західному напрямку. Ми їх прийняли, забезпечивши житлом і робочими місцями".

На Донбасі триває таємне нарощування підготовки окупаційних військ до ведення наступальних дій. Командування Збройних сил РФ це приховує, заявляють у Міністерстві оборони.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав ціну війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути