Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 18:30

Почерк російського спецназу: як відбивають нічну атаку "іхтамнєтов"

Почерк російського спецназу: як відбивають нічну атаку "іхтамнєтов"
Українські бійці кажуть, що впізнають "іхтамнєтов" за манерою пострілів.

Волонтери показали, як українські бійці відбивають нічну атаку кадрових російських військових поблизу окупованої Горлівки.

Відео бою на своїй сторінці у Facebook опублікував фонд "Повернись живим".

"Нещодавній нічний бій на Світлодарській дузі. Кадри, які б мали щодня показувати у новинах. Адже, насправді, на передовій подібні зіткнення відбуваються із болючою регулярністю", - розповідають волонтери.

Бійці кажуть, що впізнають "іхтамнєтов" за манерою пострілів.

"Вони частенько виходять, майже кожного дня, - розповідає взводний, дивлячись у бік посадки на пагорбі, - майже щоночі. От до тієї "зєльонкі" метрів 400, а внизу там вузький яр. Вони тим ярком підходять ще ближче. Він хоч і замінований, але стежку вони вже протоптали. Учора от на метрів 200 підійшли. Працювали за класичною схемою російського спецназу: поки арта нам не дає навіть голову підняти, "тройка" ДРГ підповзає та починає "кошмарити". Стріляниною звідти їх можна годинами вибивати. У них, в принципі, завдання таке і стоїть – виявити наші вогневі точки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери показали як бійці ЗСУ захищають Піски

За словами армійця, на той бік на днях привезли новобранців. Взводний розповідає, що окупанти воюють останнім часом із особливим завзяттям.

"Ну, ми теж не дурні: "дашка" (великокаліберний кулемет ДШК. – Gazeta.ua) у нас мобільна, навіть вночі ми їх завжди бачимо у "тєплік". Але ж треба дати можливість "колєгам" відчути себе профі", - сміється військовий.

За його словами, на цій ділянці часто важко чекати розпорядження про прийняття бою. Бойовики криють наші позиції з артилерії та луплять з БМП.

"Але щойно в ефірі звучить наказ – тут таке світлове шоу починається. Чутно та видно від Горлівки до Бахмута", - підсумовує взводний.

21 лютого 2018 року з'явилися фото, як українські військові відбили атаку російських гібридних сил поблизу Світлодарської дуги.

Зараз ви читаєте новину «Почерк російського спецназу: як відбивають нічну атаку "іхтамнєтов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути