Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Уся Луганщина без води, газу та електрики

Уся Луганщина без води, газу та електрики
Працюють виключно електрогенератори. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Луганщина повністю залишилася без води та електрики.

У Новопскові окупанти самовільно втрутилися в роботу магістрального газогону, який транспортує газ до Луганщини й Донеччини, повідомив 12 травня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Маємо інформацію про самовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика. Зафіксований несанкціоноване вилучення транзитного газу з магістрального газопроводу "Союз" в газопроводи ОРДЛО. Фактично ідеться про крадіжку газу. Учора зафіксували несанкціоновані зміни режимів транспортування газу, які свідчать про закриття газових кранів на компресорній станції в тимчасово окупованому Новопскові на магістральному газогоні "Новопсков-Шебелинка", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З РФ на Луганщину окупанти понтоном перекинули техніку

Понад 21 тис. абонентів Луганщини ще залишаються з газом. Це жителі п'ятьох населених пунктів, не в кожному з них газ є повсюди. Електропостачання немає скрізь в області. Працюють лише електрогенератори. Немає і централізованого водопостачання.

"Вцілілих об'єктів життєзабезпечення на Луганщині майже не залишилося. Росіяни знищують все на своєму шляху. Переважну більшість критичної інфраструктури доведеться будувати з нуля. Якісь лінії електропередачі ще можна відремонтувати, але не дозволяють постійні обстріли в районах пошкоджених ділянок", - додав Гайдай.

9 травня в Рубіжному й Білогорівці на Луганщині "тривали вирішальні бої" за трасу Лисичанськ - Бахмут. Днем раніше ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидали техніку на інший берег.

Пізніше стало відомо, що переправу розгромили українські захисники. Забрати "дорогу життя" російським терористам поки що не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Уся Луганщина без води, газу та електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути