пʼятниця, 19 квітня 2019 16:03

Окупанти придумали власну мову: назвали "регіолектом"

Окупанти придумали власну мову: назвали "регіолектом"
На їхню думку, саме такою мовою розмовляє Донбас. Фото: з відкритих джерел

У терористичній організації ДНР влаштували "круглий стіл" із проблеми вивчення "донбаського регіолекту". Це підвид російської мови, повідомляє Depo.Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманка окупантів добровільно здалась поліції

"Нам хотілося привернути увагу громадськості до цієї теми, адже регіолект — це душа Донбасу, яка увібрала в себе історію та культуру нашого багатонаціонального регіону. Сьогодні ми говорили про ту російську мову, якою розмовляє Донбас", — заявила заступниця голови "парламенту ДНР" Ольга Макєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таке враження, що українська мова для них іноземна"

Учасники "круглого столу" обговорили "особливості розмовної та письмової мови жителів Донбасу", його характерні відмінності від інших російськомовних регіонів, а також "доцільність вивчення донбаського регіолекту як підвиду російської мови".

"Захід спрямований на привернення уваги громадськості до питань самобутності Донбасу, його мовних особливостей", — наголошують ініціатори зібрання.

Поплічники терориста, колишнього ватажка бойовиків ДНР Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) роздають відзнаку із серіалу "Гра престолів". Бойовики повідомили, що так звану нагороду можуть отримати всі, хто брав участь у захопленні Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти придумали власну мову: назвали "регіолектом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути