понеділок, 17 лютого 2020 16:56

Офіс генпрокурора роз'яснив ситуацію зі слідчими у справі МН17

Офіс генпрокурора роз'яснив ситуацію зі слідчими у справі МН17
Українські прокурори продовжують брати участь в розслідуванні збиття МН17. Фото: AFP

До роботи міжнародної слідчої групи розслідування збиття літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" від Офісу генерального прокурора залучені 4 представника.

В Офісі генпрокурора України прокоментували інформацію щодо звільнення українських прокурорів від участі в розслідуванні збиття МН17, яка з'явилася в нідерландських ЗМІ.

"До роботи міжнародної слідчої групи від Офісу Ггенерального прокурора залучено чотири представника. На національному рівні процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється дев'ятьма співробітниками Офісу генерального прокурора, а саме Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Вони мають досвід у здійсненні розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності, терактів та інших найтяжчих кримінальних правопорушень", - йдеться в повідомленні.

Як вважають у відомстві, це дозволить зберегти інституційну пам'ять у розслідуванні загибелі 298 пасажирів літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МН17: Нідерланди відмовили Росії у переданні підозрюваних

За повідомленням нідерландської газети NRC Next, усіх шістьох українських прокурорів, які брали участь у розслідуванні катастрофи рейсу MH17, звільнили від виконання обов'язків під час реформи Генеральної прокуратури України. Прокурори Олеся Скрипник та Олег Пересада, які входили до Спільної слідчої групи (ССГ) з боку України, втратили роботу.

Однак міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зазначив, що зміна українських слідчих у справі планова і не вплине на майбутній судовий процес у Гаазі.

Зараз ви читаєте новину «Офіс генпрокурора роз'яснив ситуацію зі слідчими у справі МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути