пʼятниця, 28 квітня 2017 18:29

"Не можу отримати компенсацію за смерть батька, бо прописана в ЛНР" - переселенка

"Не можу отримати компенсацію за смерть батька, бо прописана в ЛНР" - переселенка
Переселенцям усе важче обживатися на нових місцях і отримувати законне забезпечення від держави

Переселенка з Луганщини не може отримати компенсацію за втрату годувальника, бо нібито перетинала "кордон" ЛНР.

Про це Gazeta.ua розповіла 21-річна Анастасія.

"У мене пенсія із втрати годувальника, яку я отримуватиму, доки навчаюся. Оформлена на підконтрольній території - у Пологівському районі Запорізької області. З квітня виплати припинили. Я подзвонила в управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі. Зі мною говорила жінка на ім'я Лідія Григорівна. Сказала, що до них надійшла інформація, що я перетинала "кордон" ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бояться злиднів і мріють повернутися додому: соціологи опитали переселенців

Так, у нас там родичі. Але я не була там давно. Нашу родину внесли до "чорних списків". Якщо поїдемо туди - можемо не повернутися. Зараз намагаємося отримати офіційне підтвердження того, що я не перетинала "кордон", але поки що безрезультатно. Дізналася, що такі проблеми не лише у мене, а в сотень інших людей", - розповіла жінка.

Прикордонні служби фіксують переміщення людини в один та інший бік. Якщо вони виявляють, що людина понад 60 днів відсутня на підконтрольній території, то повідомляють органам соціального захисту, які скасовують статус внутрішньо переміщеної особи і припиняють усі соціальні виплати до моменту, як з'ясують, що сталося з людиною.

Зараз ви читаєте новину «"Не можу отримати компенсацію за смерть батька, бо прописана в ЛНР" - переселенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути